آشپزخانه قلب خانه است. جمله ای که بدون شک حداقل یک بار به گوش هر آدمی خورده است. دلیل تاکید و تکرار این جمله اهمیت جز مهمی در خانه به نام آشپزخانه است که افراد زمان نسبتاً زیادی را در آن سپری می کنند. همین موضوع باعث شده که در زمینه دکوراسیون داخلی مطالب و نکات مهمی در این باره وجود داشته باشد.
طبیعتاً افراد بسیاری به فکر تعیین دکوراسیون داخلی آشپزخانه منزل خود هستند، به همین دلیل باید دکوراسیون آشپزخانه انواع مختلفی داشته باشد تا افراد بتوانند کاملاً مطابق سلیقه خود برای زیبایی بیشتر از رانر رومیزی استفاده کنند. در این مقاله سعی می کنیم انواع سبک های دکوراسیون داخلی آشپزخانه را به شما معرفی کنیم تا بتوانید سبک موردعلاقه خود را بیابید.
اهمیت دکوراسیون آشپزخانه
آشپزخانه به عنوان قسمت بسیار مهمی در خانه باید سبک دکوراسیون داخلی بسیار زیبا و بی نقصی داشته باشد. این موضوع دلایل زیادی دارد. آشپزخانه های امروزی به واسطه آن که کاملاً اپن هستند باید دارای دکوراسیونی باشند که با دکوراسیون پذیرایی، مبلمان و کوسن نیز همخوانی داشته باشد.
همچنین امروزه شاهد آن هستیم که ابعاد منازل به دلیل افزایش جمعیت شهرنشین کاهش یافته است. این مسئله باعث شد که طراحان را به فکر ایده هایی برای استفاده بهینه و جادادن بیشترین وسیله های ممکن به صورت منظم در کوچک ترین فضای ممکن انداخت.
6 سبک ویژه دکوراسیون آشپزخانه
در حال حاضر استفاده از سبک های مختلفی برای چیدمان بالکن و دیزاین بخش های مختلف خانه از جمله حال و پذیرایی و یا نشیمن را شاهد هستیم. همان طور که ذکر شد باید دکوراسیون آشپزخانه نیز با دکوراسیون بخش هایی که بر روی آن دید دارند، سنخیت داشته باشد تا زیبایی آن چشم را بنوازد و حسن سلیقه شما باعث نگاه تحسین آمیز بیننده شود. در حال حاضر تنوع بی نظیری در انواع سبک دکوراسیون و دیزاین آشپزخانه وجود دارد.
چنین مسئله ای درعین حال که بسیار خوشحال کننده است اما نکته ای که وجود دارد و از خوشحالی آن می کاهد، نبودن سبک ایرانی بین انواع سبک های دیزاین آشپزخانه است. به طور تقریبی می توان گفت انواع سبک های موجود، سبک های اروپایی هستند. همچنین لازم به ذکر است که طراحی و اجزای انواع مدل ها و سبک ها با تکیه بر مدل کابینت ها صورت می گیرد. در ادامه هر یک از این سبک ها را معرفی می کنیم تا شما با توجه دکوراسیون بخش های مختلف منزل خود و صد البته طبق علایق و سلیقه تان بهترین سبک دکوراسیون آشپزخانه را انتخاب نمایید.
1. آشپزخانه کلاسیک
آشپزخانه کلاسیک دارای اجزایی نوستالژی است و رنگ های مختلفی می توان در انتخاب رانر میز ناهار خوری آشپزخانه در نظر گرفت. از این رو اما بیشترین رنگی که در این سبک دکوراسیون به چشم می خورد رنگ های کرم و قهوه ای و به طورکلی رنگ های نود است. استفاده از معرق های طلایی رنگ نیز در پیاده سازی این سبک از دکوراسیون آشپزخانه رایج است. هنرهای معرق و منبت بر روی قسمت های مختلف این دیزاین آشپزخانه به خوبی به چشم می خورد و بسیار مؤثر واقع شده است. پاخور، تاج پر نقش و نگاره، درب هایی دارای سطح منحنی و بالشتی شکل از جمله جزئیات این سبک دکوراسیون است.
استفاده از سبک کلاسیک در دکوراسیون و دیزاین آشپزخانه خود گستره وسیعی را شامل می شود.
همان طور که می دانید و طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی این قسمت مهم از خانه باتکیه بر مدل های مختلف کابینت انجام می شود. کابینت کلاسیک رومی، چوبی، روکش چوب و کابینت کلاسیک ممبران از جمله انواع مدل ها است که در این سبک دکوراسیون مورد استفاده قرار می گیرد.
2. سبک مدرن
در دنیای شلوغ و پرهیاهوی امروزی افراد بسیاری وجود دارند که به دنبال سادگی و درعین حال زیبایی در دکوراسیون بخش های مختلف منزل خود از جمله آشپزخانه هستند. سبک مدرن یکی از سبک های موردعلاقه چنین افرادی است. شلوغی و جزئیات اضافی پرزرق و برق در این سبک اصلاً به چشم نمی خورد و متخصصان از قوانین دکوراسیون داخلی پیروی می کنند از البته، انواع کابینت های چوبی ساده، دستگیره های توکار و یا بدون دستگیره، جزئیات براق و البته ساده و خط های عمودی و افقی متعدد در این سبک دکوراسیون بسیار موردپسند و استفاده قرار می گیرند.
در سبک مدرن فقط از کاشی های براق و بدون طرح در فواصل بین کابینت ها استفاده می شود.
معیار روانشناسی رنگ ها در دکوراسیون در این سبک از دکوراسیون آشپزخانه بر اساس سلیقه مصرف کننده صورت می گیرد اما به طورکلی رنگ هایی همچون طوسی روشن، سفید و کرم که در دسته رنگ های خنثی قرار گرفته اند در این دکوراسیون بیش از رنگ های دیگر به چشم می آید.
3. سبک مینیمال
در این سبک طراحان سعی می کنند که فضا را تا جایی که ممکن است خلوت و تمیز نشان دهند. همچنین در این مدل دکوراسیون آشپزخانه فقط از یک رنگ استفاده می شود و حتی از به کارگیری طرح ها و نقوش نیز جلوگیری می شود.
سبک مینیمال شباهت زیادی به سبک مدرن دارد. در این سبک سعی می شود از نشان دادن جزئیات بسیار جلوگیری شود.
متخصصین دکوراسیون داخلی سنتی می کوشند در پیاده سازی سبک مینیمال با ایجاد فضاهای خالی مخفی و دور از چشم، برای جادادن وسایل مختلف، فضا را هر چه خلوت تر نشان دهند.
4. سبک روستایی
سبک روستایی سبکی پر از انرژی است که احساس صمیمیت را نیز منتقل می کند. دلیل این موضوع به کارگیری متریال چوب به عنوان متریال غالب در این نوع آشپزخانه در کنار رنگ های ملایم برای دکوراسیون همچون قرمز، قهوه ای و زرد است. مهم ترین عنصر آشپزخانه یعنی کابینت در این سبک مقداری متفاوت است. این متفاوت بودن به نداشتن درب کابینت های بالایی بازمی گردد.
به طورکلی می توان گفت عناصر خاصی در این سبک وجود دارد که باعث تمایز و صدالبته زیبایی این سبک خواهند شد. از جمله از این عناصر می توان به کف پوش چوبی (لمینت، پارکت و کاشی طرح دار)، شومینه نمادین، میز کار، سینک سرامیکی با لگن عمیق اشاره نمود.
5. سبک اسکاندیناوی
بازی با نور و رنگ سفید اکثریت آن چیزی است که در این سبک از دکوراسیون آشپزخانه اتفاق می افتد. مواد مورداستفاده در این سبک اغلب مواد طبیعی است. استفاده از خط و خطوط مدرن و تمیز نیز در این سبک بسیار رایج است.
سبکی که شباهت فراوانی با سبک مینیمال دارد سبک اسکاندیناوی است.
به طورکلی می توان گفت که عناصری که در سبک اسکاندیناوی به کار گرفته می شوند شامل موارد زیر است: ست کردن کوسن و مبلمان با رنگ های روشن، کف پوش چوبی، آثار هنری دیواری و چراغ های آویز.
6. سبک صنعتی
اگر می خواهید که گرما و صمیمیت را به کمک دیزاین این بخش از خانه به افراد منتقل کنید بهتر است از انواع مدل تزیینات چوبی در این سبک صنعتی استفاده کنید. اما لازم به ذکر است که فقدان این احساس صمیمیت چیزی از زیبایی ها و جذابیت این سبک نمی کاهد.
یکی از سبک های دکوراسیون آشپزخانه که طرف داران خاص خود را دارد سبک صنعتی است.
آیتم های مختلفی در ایجاد سبک صنعتی در آشپزخانه مورداستفاده قرار می گیرد که قفسه باز سربی یا فولادی برای کابینت، سازه های صنعتی همچون آجر خام و لوله آب و تیر های فلزی و استفاده از متریال برنز در این سبک به خوبی زیبایی و خلاقیت را نشان می دهد. باتوجه به آیتم ها و متریال به کاررفته در این سبک انتظار داریم شاهد رنگ هایی مانند سیاه، سفید و خاکستری باشیم؛ اگرچه رنگ هایی مانند قرمز و قهوه ای نیز در این سبک به کار می رود و نتیجه بسیار خوبی می دهد.
سخن پایانی
امروزه با پیشرفت علم طراحی دکوراسیون داخلی به خصوص در حوزه دکوراسیون آشپزخانه شاهد سبک دکوراسیون های متعدد و بسیار متنوعی هستیم که در هر یک از آن ها آیتم ها و وسایل مختلفی به کار می رود. افراد می توانند با جستجو در منابع اینترنتی ایده های بسیار جذابی را برای طراحی و چیدمان قلب خانه که همان آشپزخانه است داشته باشند.
همچنین برای خرید عناصر مختلفی که در پیاده سازی هر سبک به آن نیازمند هستند روش های مختلف خرید حضوری و اینترنتی وجود دارد. یکی از سایت ها و مجموعه هایی که در این زمینه کمک بسیاری به افراد می کند مجموعه رویا گالری است که افراد می توانند از این مجموعه ایده های بسیار زیبا و چشم نوازی را برای دیزاین آشپزخانه منزل خود بگیرند و وسایل موردنیاز خود را نیز از این مجموعه خریداری نمایند.
6 سبک ویژه دکوراسیون آشپزخانه کدامند؟
آشپزخانه کلاسیک - سبک مدرن - سبک مینیمال - سبک روستایی و سایر سبک ها که در این مقاله به طور مفصل به آن ها پرداخته ایم.
آشپزخانه کلاسیک به چه صورت است؟
آشپزخانه کلاسیک دارای اجزایی نوستالژی است و رنگ های مختلفی می توان در انتخاب رانر میز ناهار خوری آشپزخانه در نظر گرفت. از این رو اما بیشترین رنگی که در این سبک دکوراسیون به چشم می خورد رنگ های کرم و قهوه ای و به طورکلی رنگ های نود است.